Uitlegfilm laten maken

Uitlegfilm laten maken

Een uitlegfilm laten maken is niet zo moeilijk als je zou denken. Het enige wat je nodig hebt is een leuk idee. Bij ColoMedia kun je jouw uitlegfilm laten maken tegen een betaalbare prijs. We hebben inmiddels al veel ervaring opgebouwd en gaan je in dit artikel laten zien wat wij zoal hebben gemaakt en wat er bij komt kijken.

Waarvoor gebruik je een uitlegfilm?

Je kunt een uitlegfilm laten maken voor verschillende doeleinden. Een uitlegfilm wordt ook wel explanimation of animatie genoemd. Misschien wil je iets aankondigen. Een evenement of aankomende kortingsperiode. Of misschien heb je wel pizzeria en daarom een wekelijkse actie die je op een leuke manier aan de man of vrouw wilt brengen. Wellicht start je juist net een nieuw bedrijf en wil je jouw product of dienst op een leuke en sfeervolle manier uitleggen. Dan is het laten maken van een uitlegfilm dé manier om dit te doen.

Van idee naar concept door naar product

We gaan nog even door met de pizzeria. Stel je eens voor dat je pizza’s verkoopt en het meestal druk hebt in het weekend. Je wilt de drukte kunnen verdelen over de dagen van de week waarop je het niet zo druk hebt, nietwaar? Dan kun je ervoor kiezen om één of twee dagen van de week een leuke actie te doen waarbij je pizza’s aanbiedt voor een aantrekkelijke prijs.

Nu heb je een idee. De bedoeling is om hiervan een duidelijk concept te maken. Wat wordt jouw boodschap? Kies één of meerdere dagen waarop je deze actie wilt doen. Misschien ga je wel voor de dinsdag en donderdag. Donderdag is vaak stapavond voor studenten, maar deze hebben eerst een bodem nodig voordat zij aan een alcoholische versnapering beginnen. Om het eenvoudig te houden ga je voor drie pizza’s halen, twee betalen. En zie daar, jouw concept en boodschap zijn af! Zo eenvoudig kan het zijn. Mocht je het lastig vinden om een idee te verwerken naar een concept en boodschap dan kunnen wij je hier altijd bij helpen.

Binnen 6 stappen naar jouw uitlegfilm

We hebben de boodschap nu scherpgesteld. Nu maken we met behulp van de informatie een script. Dat is zeg maar een soort storyboard met de boodschap en wanneer er iets gecommuniceerd wordt. Bekijk hieronder de stappen naar jouw uitlegfilm.

Stap 1: Script & storyboard
Hier wordt bepaald wat er wanneer wordt gecommuniceerd in hoeveel tijd.

Stap 2: Illustratie & visualisatie
Hier wordt de stijl, vorm en kleurenpalet bepaald voor de uitlegfilm.

Stap 3: Animeren & produceren
Wanneer de lengte, script en stijl duidelijk is wordt er geanimeerd.

Stap 4: Sound engineering
Deze stap is optioneel. We bieden achtergrondgeluid en een voice-over aan.

Stap 5: Montage & afwerking
Hier worden nog wat laatste aanpassingen gedaan en de uitlegwerk afgerond.

Stap 6: Oplevering
Jeuj! Hier wordt het filmpje gepresenteerd en opgeleverd.

Wat kost een uitlegfilm laten maken?

De kosten voor het laten maken van een uitlegfilm kunnen variëren. Dit kan liggen aan de lengte, stijl, processen en correctieronden. Wel geven we je vooraf een vaste prijs zodat je gelijk weet waar je aan toe bent.

Extra informatie
Bij ColoMedia kun je jouw animatie laten maken maar daarnaast is het ook mogelijk om hier optioneel nog ondertiteling, een voice-over en / of een uniek en eigen achtergrondmuziekje achter te zetten.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Vraag hieronder gerust jouw vrijblijvende offerte aan. Je zit nergens aan vast, maar weet wel gelijk waar je aan toe bent!   

Bekijk hieronder naar een van onze laatste creaties. Hierin leggen we de corona-regels uit voor bezoekende horecagangers.Meer info over een uitlegfilm?

Neem dan eens contact met ons op via onderstaand contactformulier. ColoMedia staat voor je klaar en helpt je graag!

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Ik heb een vraag over