F.A.Q.

Veelgestelde vragen aan ColoMedia

Welkom bij de veelgestelde vragen aan ColoMedia. Hier staat de vragen die in de afgelopen jaren het meeste gesteld zijn aan ColoMedia. Deze zijn ingedeeld in 4 categorieën: Over CM (ColoMedia), Aanleverspecificaties en doorlooptijd, Diensten van CM en Financiële zaken. We hopen je op deze manier geholpen te hebben want begrijpen dat jouw tijd je veel waard is.

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen dan kun je natuurlijk altijd even een bericht sturen, ons bellen of een afspraak maken. Heb je liever dat wij jou terugbellen dan is dit uiteraard ook een mogelijkheid. ColoMedia neemt de tijd voor jou.

Klik op de vragen om de antwoorden te bekijken

Hieronder zie je een aantal vragen staan gesorteerd op Diensten van ColoMedia, Aanleverspecificaties en doorlooptijd, Over ColoMedia en Financiële zaken. Klik op de vragen om het antwoord te bekijken. Mocht je daarna nog vragen hebben, laat het ons gerust weten.

Diensten van ColoMedia

Kunnen jullie ook domeinnamen inkopen?

Jazeker! Laat gerust weten welke naam je wilt registreren of controleer de beschikbaarheid hier.

Kan ColoMedia ook zorgdragen voor mijn social media?

Jazeker! Het komt vaker voor dat opdrachtgevers aan ColoMedia vragen om zorg te dragen voor bijvoorbeeld hun gehele social media uitingen. Tot deze werkzaamheden behoren onder andere ook teksten schrijven en plaatsen, pagina’s aanmaken, zoekoptimalisatie bijhouden, snelheid van website op peil houden en spam wissen.

Ontvang ik inloggegevens voor e-mail?

Jazeker! Je krijgt inloggegevens om jouw e-mail te checken op MS Outlook, telefoon, webbrowser of tab. Mocht je moeite hebben in de e-mail in te stellen op het apparaat van jouw keuze, laat dit gerust even weten. We stellen de e-mail voor je in.

Wat houdt een BenO in?

Een BenO is een Beheer en Onderhouds-contract. Weinig spam, meer beveiliging, snellere website, altijd up-to-date, kortom: jouw website loopt als een zonnetje en is een genot om te gebruiken.

Doet ColoMedia ook kleinere klussen?

Jazeker! Dat is geen probleem. In het verleden hebben we regelmatig kleinere klusjes gedaan zoals fotobewerkingen, een websitemenu, visitekaart maken en teksten schrijven voor social media. Geen klus is voor ColoMedia te klein. Vraag naar de mogelijkheden.

Kan ik mijn domeinnaam verhuizen?

Jazeker! Je kunt de website en domeinnaam verhuizen naar ColoMedia.

Om te verhuizen van een website en domeinnaam heb je een verhuiscode nodig. In vakjargon wordt dit ook wel een token of autorisatiecode genoemd. Wanneer ColoMedia deze van jou mag ontvangen dan kunnen we deze direct doorvoeren.

Over ColoMedia

ColoMedia is een multimediabedrijfje dat actief is in de grafische en ICT sector. Door de ervaring van ColoMedia en haar ervaring in de “keukens” van andere bedrijven heeft ColoMedia een eigen methode ontwikkeld die sinds 2009 niet alleen succesvol is, maar ook met de persoonlijke aandacht die jij en jouw product verdienen. ColoMedia neemt de tijd voor je, helpt je en denkt met je mee.

Vanwege de eenvoud en no-nonse manier van werken. We nemen de tijd voor jou en jouw product en zijn betaalbaar. We denken met je mee en geven tips voor een goede internetstrategie. ColoMedia is creatief en betrouwbaar. Het is wel zo dat wij de vraag “Waarom je voor ColoMedia moet kiezen?” liever laten beantwoorden door onze opdrachtgevers. Bekijk daarom de pagina: wat anderen zeggen over ColoMedia. We zijn trots en zuinig op onze opdrachtgevers, sommige zijn klant bij ons vanaf het eerste uur!

Hoelang bestaat ColoMedia?

ColoMedia is ontstaan vanuit het initiatief van Luís Ernesto van Baren. Toen hij nog studeerde heeft hij ColoMedia opgezet. Dat was in 2008. In 2009 kreeg ColoMedia vorm en een kvk-nummer en stond hij officieel geregistreerd.

Welke werkzaamheden voert ColoMedia uit?

Dit is een hele lange lijst. Wat doen we eigenlijk niet? Als het gaat om teksten, voeren we werkzaamheden uit zoals: teksten schrijven, controleren en corrigeren. Als je kijkt naar het dtp-gedeelte ontwerpen we logo’s voor relatiegeschenken en laten deze bedrukken. Daarnaast ontwerpen we posters, folders, flyers, kalenders, visitekaartjes, toegangsbewijzen, vlaggen, banieren, stickers, consumptiebonnen en nog heel veel meer! Als je kijkt naar internetapplicaties kun je denken aan webshops, websites en modules zoals boek- en reserveringssystemen. Vraag daarom gerust naar de mogelijkheden.

Waar kan ik de Algemene voorwaarden vinden?

De Algemene voorwaarden kun je hier vinden.

Aanleverspecificaties en doorlooptijd

Ik heb bij mijn oude aanbieder de verhuiscode opgevraagd wanneer ontvang ik deze en wanneer verwerkt ColoMedia deze?

Bij het aanvragen van een domeinnaam ontvang je altijd gelijk een verhuiscode, token of autorisatiecode. Deze kun je ook opvragen via je provider. Als ColoMedia de token eenmaal in bezit heeft kunnen we verhuizen. Voor .NL domeinen heeft dit een doorlooptijd van 24 uur. En voor .COM domeinen kan dit 48 – 72 uren duren. Mocht je dit te lastig vinden dan kan ColoMedia deze ook namens jou opvragen.

Ik heb een website gekocht, hoe lang duurt het voordat deze af is?

De ontwikkeltijd wordt te allen tijde afgesproken met de opdrachtgever. Voor kleinere websites is dit tussen 2-4 weken, voor de grotere websites 4-8 weken. De oplevertijd van een website hangt ook sterk af van de aanlevering van content zoals teksten en afbeeldingen.

Wanneer is mijn DTP-product klaar?

De ontwikkeltijd wordt te allen tijde afgesproken met de opdrachtgever. De oplevertijd van een website hangt ook sterk af van de aanlevering van content zoals teksten en afbeeldingen. Daarnaast hangt het ook af van de feedback.

Wanneer ontstaan er bijkomende kosten en waarom?

Dit zijn vaak kosten uit onmacht of dat men geen goed zicht heeft van inschatting van een bepaald product. In de voorwaarden staan dat er officieel uitgegaan moet worden van 10% overschrijding van een offerte. Echte bijkomende kosten zijn als ColoMedia meer tijd kwijt is aan de ontwikkeling van een product dan in eerste instantie nodig was. Bijvoorbeeld van het maken van drukwerk dat het logo niet scherp genoeg was en herontwikkeld moest worden of de juiste kleuren niet op de juiste wijze waren aangeleverd.

Financiële zaken

Wat is het verschil tussen CM en andere aanbieders van multimedia?

Dat is eenvoudig. ColoMedia is betaalbaar omdat we niet alleen de markt afgetast hebben en gezien hebben dat het goedkoper kan (en moet), maar ColoMedia beschikt bijvoorbeeld niet over een kantoor, duur personeel, auto’s of andere kosten die de opdrachtgever moet ophoesten. Het verschil zit hem, zoals in veel dingen, in de details. We geven jou de aandacht die je verdient, luisteren naar je, denken mee en vullen aan. Zonder hierbij direct met een factuurje te zwaaien. Wat ColoMedia gewoon wil is simpel: gewoon goede en betaalbare multimedia!

Waarom moet ik betalen voor hosting, domeinnaam, beheer en onderhoud of opstartkosten?

Hosting en domeinnaam
Iedereen ter wereld die beschikt over een internetapplicatie zoals een website of webshop moet betalen voor een domeinnaam en hosting. Dit omdat de bedrijven waarvan de desbetreffende dienst wordt afgenomen ook moet betalen voor de inkoop van domeinnamen en de huur van de servers. De betaling van een hosting en domeinnaam is jaarlijks tenzij maandelijks gewenst is of het een uitzondering betreft.

Beheer en onderhoud
Beheer en onderhoud bij een internetapplicatie zoals een website of webshop is net zoals onderhoud bij een auto: gewoon broodnodig. Sommige mensen vragen aan ColoMedia vaak: “Waarom moet ik beheer en onderhoud afnemen? Als ik een website koop dan doet deze het toch voor altijd?”.

Helaas gaat deze vlieger absoluut niet op. Sommige van onze opdrachtgevers hebben dit aan den lijve ondervonden. Hun website stopte er letterlijk mee. Ze waren offline en kostte hun ‘business’. De websites werden niet ge-update en er was geen beheer en onderhoud afgenomen. Daarnaast kwam er malware op de website terecht wat de website trager liet worden en kreeg de gebruiker opeens veel meer spam binnen dan normaal. Ook waren er hackerspogingen ondernomen. Hierna bedachten zij zich en sloten snel een beheer- en onderhoudcontract af.

Bij beheer en onderhoud (Ben0) houden we de website niet alleen up-to-date, maar upgraden wij het CMS, plugings, lopen de code na, houden we de zoekoptimalisatie voor zoekmachines vers en verrichten we vooral veel onderhoudswerkzaamheden die ‘onder water’ werkzaam is. Hiermee loopt jouw website of webshop als een zonnetje! Daarnaast wordt er zorg gedragen voor de snelheid en veiligheid van de website. Kortom: beheer en onderhoud = een must. Lees hier meer over beheer en onderhoud.

Opstartkosten
Bij de goedkopere pakketten van ColoMedia dient er eenmalig opstartkosten te worden betaald. Dat zijn de kosten voor de tijd die gebruikt wordt om een hostingpakket aan het domeinnaam te koppelen, het domein in te richten, het content management systeem te installeren, een CMS te installeren en de SEO op te starten.

Bij andere partijen is de hosting goedkoper, waarom?”

Liever hebben we het niet over concurrenten maar willen van eigen kracht uitgaan. Dit omdat ColoMedia echt gelooft in haar concept en dit in de praktijk gewoon werkt. ColoMedia wil deze vraag toch beantwoorden omdat men zich soms afvraagt waarom het (heel) soms goedkoper is bij andere aanbieders.

Wat je vaak ziet bij andere aanbieders is dat de hosting wel goedkoper lijkt, maar dat er ook (veel) minder mogelijkheden, opties, opslagruimte, e-mails, dataverkeer en pagina’s mogelijk zijn. Wil je meer van dit alles, dan moet je altijd (veel) meer betalen dan in eerste instantie de bedoeling was. Daarnaast worden er door derden kosten gerekend voor e-mail, meer geheugen, per pagina, ophoging van e-mailopslag of een forse rekening bij overschrijding van het datalimiet. Deze en de andere zaken noemt ColoMedia verborgen kosten, ook wel verborgen addertjes. Deze werkwijze hanteert ColoMedia niet. Ook hanteren wij geen ‘uurtje-factuurtje’ maar rekenen in kwartieren. Dit omdat ColoMedia tijd steekt in het oplossen van het probleem, maar niet nodeloos tijd extra rekent.